This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Liječenje magnetskim polovima

Poznato je da planet Zemlja ima svoje magnetsko polje i da se polovi tog magnetskog polja nalaze nedaleko od geografskih polova.

Iako uzrok postojanja Zemljinog magnetskog polja nije sigurno utvrđen, današnja znanost raspolaže nizom dokaza da boravak živog organizma izvan tog magnetskog polja unosi nepravilnosti u odvijanje bioloških procesa u organizmu.

Korištenje magnetskog polja permanentnih magneta u terapijske svrhe seže u razdoblje stare kineske, grčke i egipatske kulture od prije nekoliko tisuća godina.

Od tada pa do danas opisan je niz postupaka koji korištenjem magneta može popraviti narušeno zdravstveno stanje. U nekim slučajevima i vrlo uspješno.

Teorija biomagnetizma – jedan pol stimulira, drugi čini suprotno

Najpoznatiji istraživači korištenja permanentnih magneta kao magnetske terapije novijeg datuma su Dr. Albert R. Davis i Walter C. Rawls.

Dr. Davis je 1936. godine kroz niz pokusa otkrio da magnetski sjeverni pol i magnetski južni pol imaju bitno različito djelovanje na žive organizme – životinje, ljude, biljke, pa čak i na sjemenje.

Temeljno otkriće na kojem nastaje teorija biomagnetizma jest da jedan pol magneta stimulira biološke procese, dok drugi pol djeluje suprotno.

Tablica pokazuje nekoliko takvih primjera:

SJEVERNI POL JUŽNI POL
 • ublažava bolove
 • potiče lužnatost
 • ublažava simptome
 • zaustavlja infekciju
 • potiče iscjeljenje
 • povećava razinu kisika u stanicama
 • potiče djelovanje melatonina
 • djeluje opuštajuće
 • jača bolove
 • potiče kiselost
 • pojačava simptome
 • potiče infekciju
 • usporava iscjeljenje
 • smanjuje razinu kisika u stanicama
 • potiče tjelesne funkcije
 • djeluje stimulirajuće

Danas znamo da je naše tijelo vrlo složeni bioelektrični mehanizam  i da svaka stanica tijela ima svoje električne karakteristike.

Na membrani zdrave stanice tkiva vlada tzv. membranski potencijal koji iznosi prosječno – 80 mV.

Budući da su elektricitet i magnetizam uzročno-posljedično čvrsto povezani, svaka promjena u magnetskom polju oko stanice uzrokuje i promjene električnog stanja stanice.

O magnetskoj terapiji napisano je mnogo knjiga, no cilj ovog članka je opisati jedan potpuno novi pristup korištenja magneta u terapijske svrhe koji je otkriven prije dvadesetak godina.

Dr.  Richard Broeringmeyer i zagonetka kraće noge

Sve je počelo otkrićem dr. Richarda Broeringmeyera, liječnika u američkoj svemirskoj agenciji NASA.

On je otkrio da astronauti, koji su prije polijetanja prošli vrlo rigorozne medicinske testove, po povratku imaju jednu tjelesnu anomaliju, a koja se nakon kraćeg vremena normalizirala.

Ustanovio je da je kod astronauta jedna noga nešto kraća, za 1-2 cm.  Potražio je uzrok toj pojavi, koja do tada nije izazivala ničiju pažnju jer je s vremenom sama nestajala.

Dr. Broeringmayer je primijetio da djelovanje magneta na tijelo astronauta nakon izvesnog vremena uklanja spomenutu anomaliju.

Kao uzrok toj pojavi, sumnja je pala na izostanak Zemljinog magnetskog polja u svemiru.

Također, dr. Broeringmayer je otkrio da je pH (kiselost/lužnatost) tijela povezana s efektima koje magnet ima na tijelo.

Ustanovio je povezanost pH stanja pojedinih dijelova tijela i njihovih zdravstvenih funkcija, te došao do zaključka da magnetska polarizacija vodi prema patološkom stanju – bolestima.

Poznato je da povećanu kiselost stvara koncentracija vodikovih iona, H ⁺, (H-plus), dok do porasta lužnatosti dolazi koncentracijom iona OH‾ (OH-minus).

Budući da magneti mogu mijenjati električni potencijal u biološkom tkivu, nametao se zaključak da se magnetima može vratiti narušena ravnoteža bioelektričnih potencijala, koja stvara podlogu za razvoj patološkog stanja.

Zbog činjenice da sjeverni pol magneta privlači H-plus ione, taj pol nazvan je negativnim, dok je južni pol, koji privlači OH-minus ione, nazvan pozitivnim magnetskim polom.

Uobičajeno je da se sjeverni magnetski pol – negativni – označava crnom bojom, a južni – pozitivni pol, crvenom bojom.

Kako izgledaju magneti za BMP terapiju, možete vidjeti na slici.

Dr. Isaac Goiz Duran – parovima magneta protiv bolesti

Korektivno djelovanje magneta potvrdilo je zaključke Dr. Broeringmeyera i tako je 1988. godine počela era revolucionarne terapijske metode koju je usavršio meksički liječnik Dr. Isaac Goiz Duran.

U svojoj klinici u Mexico Cityju, istražujući uzroke pojavi skraćene noge, našao je način da se ta pojava namjerno izazove stavljanjem magneta na određeno mjesto na tijelu.

Skraćena noga bila je pokazatelj da je točka na tijelu, na kojoj se nalazi magnet, mjesto na kojem je došlo do pH poremećaja.

Zaključio je da mora postojati druga točka na tijelu, na kojoj će djelovanjem suprotnog magnetskog pola dovesti do izjednačavanja duljine obje noge.

Električka polarizacija (polarizacija = razdvajanje polariteta na plus i minus) u organizmu znači gomilanje H iona (kiselost) na jednoj strani, i OH iona (lužnatost) na drugoj strani.

Ona u organizmu stvara povoljne uvjete za život virusa i bakterija.

Kiseli uvjeti indiciraju prisutnost virusa i gljivica, dok lužnati okoliš upućuje na prisutnost bakterija i parazita.

Dr. Goiz Duran otkrio je više od 250 parova točaka na tijelu, koje spaja unutarnja električka energetska veza.

Svaki biomagnetski par (BMP) točaka na tijelu označava neki zdravstveni poremećaj.

Ako se na njih djeluje odgovarajućim magnetskim polovima, u trajanju od 30 minuta dolazi do poništenja električke polarizacije i stvara se ravnoteža u organizmu.

Nestaje koncentracija kiselosti na jednoj strani i lužnatosti na drugoj strani organizma ili organa.

Pravilnim polaganjem magneta moguće je stvoriti električnu ravnotežu, kojom nestaju osnovni uvjeti za razvoj bolesti.

Dr. Goiz Duran je koristeći istu zakonitost definirao i BMP dijagnostiku.

Opisao je postupak kojim je moguće otkriti točke na tijelu na kojima stavljanje magneta uzrokuje skraćivanje noge (najčešće lijeve), kao indikaciju postojanja još nemanifestiranih simptoma bolesti.

Izradio je kartu tijela s označenim točkama – biomagnetskim parovima koje označavaju neki zdravstveni poremećaj.

Tako je olakšao pronalaženje suprotne točke na koju treba položiti magnet da bi došlo do električke neutralizacije, odnosno ozdravljenja.

Terapija traje 30 minuta, a po potrebi se postupak ponavlja, ako dijagnostika pokaže da se pH ravnoteža naknadno narušila.

Kako izgleda dijagnoza i terapija magnetskim parovima

Pacijent leži na stolu na leđima, a terapeut uspoređuje duljinu obje noge dodirujući ih petama.

Terapeut počinje sa stavljanjem negativnog N pola magneta na tjeme i provjerava duljinu nogu, uspoređujući pete međusobno.

Ako se pete pomaknu i nisu jednake duljine, znači da je tjeme jedan pol biomagnetskog para.

Nastavlja traženjem drugog pripadajućeg pola-točke na tijelu, služeći se kartom tijela, na kojem će pozitivni S pol magneta dovesti do poravnanja peta.

Kada pronađe drugu točku, oba magneta ostavlja na tim mjestima na tijelu 30 minuta.

To je dovoljno vremena da se tijelo depolarizira i uspostavi normalno pH stanje koje je ranije izazvalo polarizaciju.

Često se događa da prva točka, tjeme, ne stvori polarizaciju, pa treba tražiti dalje, idući od jedne točke na tijelu do sljedeće, prema BMP karti tijela.

Ako je poznato o kojoj bolesti se radi, što je najčešći slučaj, tada terapeut u priručniku može odmah pronaći BMP točke koje odgovaraju konkretnoj bolesti.

Prvo će staviti magnet na jednu točku BMP para, (uvijek se počinje s negativnim N polom magneta), a zatim pogledati poklapaju li se pete.

Kada se pete vrate u položaj iste duljine nogu, znači da su pronađeni odgovarajući BMP parovi.

Nakon isteka 30-minutne terapije, potrebno je provesti kontrolu – ukloniti drugi magnet i pratiti situaciju s petama.

Pete koje se prije bile stavljanjem magneta na prvu točku različitih dužina, sada nakon terapije imaju istu dužinu.

Time je terapijski postupak završen, a korisno je nakon nekoliko dana ponoviti provjeru duljine nogu, uspoređujući pete.

Ova jednostavna metoda može pomoći kod upala, usporenog metabolizma, bolova u tijelu, za ozdravljenje, ali i za koncentraciju i odmor, uz brojne druge dobrobiti za cijeli organizam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: