This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Vrlo često se teško oslobađamo napornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe s kašljem je list kupusa s medom. To je “zlatno” sredstvo protiv kašlja.

kupus

Za ovo liječenje nema dobnih ograničenja, podjednako je učinkovit, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude.

Za početak liječenja, bit će vam potrebna 1 glavica kupusa i med.

Evo što trebate učiniti:

Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postat će topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi bolesnika. Odozgo se stavlja najlonska vrećica i umotava se šalom ili ručnikom. Postupak se provodi pred spavanje.

Ako je kašalj jak, bit će potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža je obrisana vlažnom krpom, ili se ispire mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao.

Akoje  bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već poslije prve procedure. Liječenje se provodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a također i toplina, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjeniti s toplim ricinusovim uljem.

Iz svog iskustva mogu reći da je kupus zaista čaroban. Jednom sam počela kašljati, kupus sam imala u kući, a med nisam. Nisam htjela pogoršavati problem i provela sam liječenje samo sa listom kupusa. I pomoglo je!

Za uporan kašalj možete koristiti i recept naših baka – sirup s rotkvom i medom. Izuzetno je dobar, a djeca ga piju sa zadovoljstvom,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: