This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Ono što alternativna medicina poznaje već desetljećima, sada je potvrđeno i znanstvenim patentom – kurkumin, aktivni sastojak kurkume, i službeno je priznata pomoć u liječenju Alzheimerove bolesti!

Stroga je i neumoljiva Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila američki patent formulaciji BCM-95 kurkumina (US Patent No. 8859020) za pomoć u liječenju ove teške bolesti.

Formulacija BCM-95, u kojoj se nalazi mješavina kurkumina i ulja kurkume povećava apsorpciju ovog aktivnog sastojka za čak 700 posto u odnosu na standardni 95 postotni ekstrakt.

Pritom se kurkumin u potpunosti iskorištava i blagotvorno djeluje na cijeli organizam, što potvrđuju brojni znanstveni radovi i klinička ispitivanja.

Priznat je kao prirodno sredstvo koje može pomoći u liječenju Alzheimerove bolesti, jer ni farmacija ni medicina nisu više mogle ignorirati službene studije koje govore njemu u prilog.

Već se pokazao se kao djelotvornim kod upala, artritisa, dijabetesa, depresije, bolesti jetre i gastrointestinalnih bolesti.

Predmet je i brojnih patenata u postupku jer su studije otkrile i njegovo snažno djelovanje u prevenciji i liječenju raka.

Djeluje na uzrok, a ne posljedicu oboljenja

U čemu je posebnost kurkumina i kako može pomoći osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti?

Prednost kurkumina je u tome što on djeluje na uzrok bolesti, a ne posljedicu, za razliku od konvencionalnih lijekova.

Niti jedan od danas dostupnih tretmana nije uspio usporiti ili zaustaviti oštećenje i smrt neurona u mozgu koje izazivaju simptomi Alzheimerove bolesti.

To je razlog zbog kojeg je bolest na kraju smrtonosna.

Kurkumin to mijenja i daje novu nadu oboljelima – zaustavlja propadanje kognitivnih funkcija i uništava uzročnika bolesti, nakupine plaka na mozgu.

Ujedno, povisuje razinu vitamina E u tijelu, pa se najbolji rezultati u liječenju postižu u kombinaciju kurkumina s vitaminom D3.

Dokazalo je to kliničko ispitivanje bolesnika s Alzheimerovom bolesti u studiji prof. Larry Bauma (2008.).

Kurkumin BCM-95 trenutno u Australiji prolazi kroz dvije kliničke studije pod vodstvom profesora Ralfa Martinsa.

Osim oboljelima, znanstvenici i liječnici istražuju kako može pomoći i pacijentima koji imaju rizik od nastanka oboljenja, da bi ga zaustavili na vrijeme.

“Ovime se otvara novi svijet nade za milijune koji se bore s Alzheimerovom bolešću jer će sada imati prirodnu i sigurnu alternativu kontroli ove bolesti”, rekao je povodom dodjele patenta dr. Benny Antony (izumitelj BCM-95).

Uz rastvaranje plaka i zaštitu kognitivnih funkcija kod Alzheimerove bolesti, kurkumin se dosad pokazao djelotvornim i u liječenju raznih neurodegenerativnih bolesti.

Prirodna zaštita i sigurna terapija

Kako djeluje kurkumin pri liječenju Alzheimerove bolesti?
1. Štiti mozak od oštećenja

Antioksidansi u kurkuminu štite mozak od oštećenja.

Zaduženi su i za stimulaciju matičnih stanica mozga koje se kasnije pretvaraju u neurone.

Oni imaju važnu ulogu u oporavku mozga nakon moždanog udara i težih bolesti.
2. Prirodno sredstvo protiv upala

Simptome Alzheimera za kojeg je specifična upala živčanih stanica djelomično mogu ublažiti i konvencionalni lijekovi na bazi ibuprofena.

No za posljedicu ti lijekovi mogu imati toksično djelovanje na bubrege, jetru i probavni trakt, dok kurkumin nema toksično djelovanje i štiti cijeli organizam.

Kurkumin liječi upalne procese i štiti mozak od novih oštećenja.

Alzheimerovu bolest i vaskularni poremećaj mozga nazvan cerebralna beta-amiloidna angiopatija karakterizira nakupljanje dijela proteina poznatog kao Abeta.

On se nakuplja u krvnim žilama i ometa njihovu funkciju, a ponekad može uzrokovati i naknadno krvarenje u žilama mozga.

Kurkumin djeluje kao zaštita od upala povezanih s Abeta proteinom.

Prirodni sastojak kurkume uspješno rastvara i nakupljeni plak i popravlja fiziološku štetu nastalu njegovim taloženjem u krvnim žilama u mozgu.
3. Štiti funkcije mozga i vraća mu sposobnost memorije i shvaćanja 

Ovaj prirodni sastojak čuva sposobnost funkcionalne memorije i jača kognitivne funkcije mozga, između ostalog, mogućnost razumijevanja, pamćenja i izražavanja.

U časopisu Ayu 2012. godine objavljeni su rezultati studije u kojoj su pacijenti uzimali kurkumin u periodu od 3 mjeseca, u dozi od 100 mg dnevno.

Zabilježeni su nevjerojatni pomaci i povlačenje simptoma, među kojima su  bili tjeskoba, apatija, strah i sumnjičavost, inkontinencija, demencija, promjene raspoloženja i druge tegobe.

Nakon godinu dana korištenja kurkumina, u jednoj studiji, teško oboljeli pacijent uspio je prepoznati članove svoje obitelji, dok se u isto vrijeme simptomi, koji su se povukli, više nisu vratili.

Nova istraživanja otkrivaju dodatne mogućnosti iskorištavanja kurkumina u liječenju brojnih bolesti i stanja, zaustavljanju rizika oboljenja i potpuni oporavak od bolesti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: