This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Već smo nikoliko puta govorili o blagodatima đumbira, a ovog ga puta donosimo u ukusnoj kombinaciji s kruškama i krastavcem.

Osim što svakom jelu dodaje notu egzotičnosti, đumbir je i jako zdrav. Medicinska istraživanja ukazuju na to da je korijen đumbira učinkovit kod mučnine i povraćanja uzrokovanih različitim stanjima i bolestima, a mnogi ga koriste za jačanje imuniteta i kašalj.

Sočne, slatke i ukusne kruške malo tko ne voli, a u prilog im ide i njihova nutritivna vrijednost. One su dobar izvor dijetalnih vlakana koja ljekovito djeluju najprije na zdravlje probavnog, a zatim i kardiovaskularnog sustava.

Sastojci:

3 kruške bez peteljke narezane na četvrtine
2 tanka koluta đumbira
1/4 krastavca

Sve sastojke propustite kroz električni sokovnik, pomiješajte sokove i domah poslužite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: