This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Znate li zašto bismo svakodnevno trebali jesti krastavac?

Obiluje mineralima koji čine kožu lijepom i zdravom, magnezijem, kalijem i silicijem.

Pomaže u probavi i skidanju kilograma i odličan je za dobru probavu.

Iako zvuči kao kliše, ali kriška krastavca na umornim kapcima čini čuda.

Štiti od raka zahvaljujući pinorezinolu, sekoizolaricirezinolu i laricirezinolu. Smanjuje rizik od razvoja nekoliko vrsta karcinoma, od kojih su rak jajnika, dojki, prostate i maternice.

Smanjuje kolesterol, kontrolira pitisak i pomaže dijabetičarima. Zbog hormona koji sadrži sok krastavaca gušterača može normalno raditi i proizvoditi inzulin ključan za dijabetičare.

Hidratizira tijelo jer sadrži 90 posto vode, pa ako vam dosadi piti vodu, slobodno posegnite za njim.

Odličan borac protiv opekotina i vrućine.

Eliminira toksine iz tijela.

Sadrži većinu vitamina koje trebate (A, B i C)

Silicij u krastavcima čini kosu i nokte snažnijima i sjajnijima, a ujedno i potiče rast kose.

Olakšava kostobolju i bol uslijed artritisa.

Čuva zdravlje bubrega jer smanjuje nivo mokraćne kiseline u tijelu čuva bubrege u dobroj formi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: