This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Kada je vaše raspoloženje loše, što se obično učinite? Većina nas u takvim trenucima posegne za nekom namirnicom. A u ovom trenutku, sigurno ne pazite na hranu koja ima nisku kalorijsku vrijednost. Najčešće ta hrana nije zdrava. Za ilustraciju, neki primjeri hrane koja podiže rapsoloženje jeste pržena piletina, čips, čokolada, itd.

Hrana koja podiže raspoloženje nikada nije salata ili supa. To je zato što kada ste depresivni, ne želite kuhati sebi zdravi obrok. Sve što želite učiniti je otići do kuhinje i pojesti nešto slasno.

Depresija i hrana imaju čudnu vezu jedna s drugom. Što smo depresivniji to želimo jesti hranu za podizanje našeg raspoloženja. Zbog toga se moramo pobrinuti da te namirnice pretvorimo u zdrave zalogaje, kako ne bi dobili višak kilograma.

Mi vam u nastavku donosimo hranu koja također podiže raspoloženje, ali koja je zdravija. Naprimjer, umjesto obične čokolade, pojedite crnu čokoladu sa velikim udjelom kakaa. U nastavku pogledajte neke od tih namirnica!

1. Sir.

Sir je zdrav izbor kada ste depresivni. Sir je bogata proteinima, mlijekom i kalcijem. Još ako izaberete sir koji ima mmanje masnoće, to će biti odličan izbor.

2. Tamna čokolada.

Kakao ima smirujući učinak na živce. Samo pazite da ne jedete zaslađen kakao jer osim što vas smiruje, dodat će vam i koji kilogram viška.

3. Dimljena piletina.

Ne možete očekivati da će pržena piletina biti zdrava. No, uvijek možete zadržati dimljenu piletinu u vašem frižideru. To je dobra zamjena za prženu piletinu.

4. Voćni frape.

Ako žudite za sladoledom, napravite sebi ledeni voćni frape. Frape je jednostavan za napraviti, rashlađen i kremast. I da, nemojte dodavati šećera.

5. Pečeni krompir.

Pečeni krompir, možda nije ukusan kao prženi, ali će vam sigurno popraviti raspoloženje.

6. Kokice.

Kokice su vrlo zdrava užina ako su pripremljene bez maslaca. Kokice su bogate vlaknima. Nemojte dodavati previše soli.

7. Neslano suho voće.

Nemojte posegnuti za prženim i slanim indijskim oraščićima kada želite nešto grickati. Dakle, posegnite za suhim voćem kao što su bademi, marelice i sl.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: