This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Iako sve češće čujemo kako ljudi kažu da danas svaka namirnica sadrži materije koje mogu da izazovu rak, to nije tačno. Nije svaki proizvod kancerogen, ali pogledajte koje bi trebalo da izbjegavate.

povrce

Pogledajte spisak namirnica koje svaki dan unosimo u organizam, a ne bi trebalo ni da im se približavamo.

Gazirani sokovi

Kao i mesne prerađevine i gazirani sokovi puni su dodataka, boja, hemikalija, šećera koji bukvalno hrane kancerogene ćelije.

Dijetalna hrana i pića

Još gori izbor od gaziranog soka je dijetalni gazirani sok. Zaslađivači koji se koriste u ovim napicima, iazaivaju poremaćaje pri rađanju i kancer. Isto važi i za saharin i ostale varijacije zaslađivača koje bi trebalo da izbjegavate.

Bijela brašna

Bijelo brašno je uobičajeni sastojak u prerađenim proizvodima, ali velika količina ugljenih hidrata koji sadrži veoma je zabrinjavajuća. Zajedno sa šećerom, ovi sastojci potpomažu razvoj kancerogenih ćelija.

Rafinisani šećeri

Već smo rekli da su šećeri hrana za ćelije raka, a pored toga povećavaju i insulin. Postojanje toliko prerađevina punih šećera kao što su kolači, pite, sokovi, žitarice, pokazuje zašto je povećan broj ljudi oboljelih od raka.

Jabuke, grejpfrut…

Većina ljudi smatra da se hrani zdravo ako jede jabuke, jagode i grejpfrut kupljene u prodavnicama. Međutim, ako ovo voće nema naljepnicu i dokaz da je organska hrana, a ne genetski modifikovana, oni su potencijalni nosioci oboljenja. Provjerite da li su namirnice koje kupujute prskane, odnosno otrovane pesticidima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: