This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Sirće za njegu lica: Uklanja bore, akne i pjege

Glavna prednost jednog od najboljih prirodnih kozmetičkih sastojaka je u tome što je jeftino i lako dostupno.

sirce-njega

Sirće, vjerovali ili ne, nije korisno samo u kuhinji, već je jedan od najboljih prirodnih kozmetičkih sastojaka koji nam je na raspolaganju. Uz to, sirće je jeftino i lako dostupno. Upotreba sirćeta na vašem licu je sigurna, s obzirom da je to prirodni proizvod. Međutim, ako želite najbolje rezultate, moraćete da ga koristite na pravi način.

Adstringent

Jedano od najpoznatijih kozmetičkih prednosti sirćeta je da je ono izvrstan adstringent. Sirće je prirodni adstringent koji pomaže u zatvaranju pora. Nakon čišćenja lica, nježno ga obrišite tuferom umočenim u jabukovo sirće.

Uklanja osunčani ten

Sirće je takođe poznato kao sredstvo koje uklanja osunčani ten. Ima moć limunske kiseline, pa zbog toga pomaže u uklanjanju boje. Nakon što se vratite sa sunčanja, umočite vatu u sirće i obrišite lice. Možete dodati malo soka od paradajza u sirće kako bi ovo sredstvo bilo što djelotvornije.

Liječi akne

Sirće je definitivno čistač. Jedna od glavnih koristi sirćeta na licu je da liječi akne. S obzirom na to da je sirće citrus po prirodi, ima sposobnost da ubije zarazne bakterije na koži. Pomiješajte sirće sa uljem sandalovine i stavite na lice. Ova maska sa sirćetom je izuzetno djelotvorna za liječenje akni i ožiljaka.

Anti-ejdžing

Upotreba sirćeta na licu takođe ima neka anti-ejdžing svojstva. Sirće može usporiti starenje vaše kože. Pomiješajte med i sirće i namažite na vaše lice. Držite 10 minuta i isperite mlakom vodom. To sprečava pojavu bora i staračkih pjega.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: